خود نیز مانند سایر حبوبات، فیبر بالایی دارد. فیبر محلول مانند یک برس زبر، سیستم گوارشی را پاک میکند. این نوع فیبر، گلوکز«قند) و کلسترول خون را کاهش میدهد. همچنین نیاز به انسولین را در افراد دیابتی کم میکند. در بین گروههای غذایی؛ نخود، عدس و نخود فرنگی، پروتئین،
نَخود که در فارسی کنونی به آن نُخود هم میگویند از دانههای خوراکی است. نخود دارای بوته ای کوتاه با شاخههای نازک و برگهای ریز همراه با گلهای سپید میباشد. بهترین گونه نخود در قزوین به عمل میآمده و میآید و شرکت نخود عادل آن را فراوری می کند. نخود را در زبان پهلوی نیز نخودnaxod میگفتند را به مقدار کافی و لازم برای رفع نیاز بدن فراهم میکنند. اطلاعات بيشتر:
نام دیگر نخود، لوبیای گاربانزو (به انگلیسی: garbanzo bean) میباشد. نخودفرنگی، عدس و نخود بصورت یکسال در میان و چرخشی با گندم و جو در یک زمین زراعتی- کشت میشوند و نخود مادلین از مزارعی با همین روش کشت می شود. این حالت چرخشی باعث تقویت و تجدید نیتروژن در خاک میشود و دیگر نیازی به استفاده از کود نخواهد بود. معمولاً نخود در زمینهای حاشیه بین النهرین و مدیترانه شرقی کشت میشد و از آنجا به هند و سایر نقاط آسیای شرقی گسترش یافت.
جدول ارزش تغذیهای نخود:
مقدار واحد یک چهارم لیوان یا ۳۵ گرم پخته شده در هر واحد ۱۱۵ کالری انرژی ۵ کالری انرژی حاصل از چربی (درصد دریافت روزانه٪) ۷۵/۱ گرم(۱درصد) چربی کل ۰ گرم(۰ درصد) چربی اشباع ۰ کلسترول ۰ سدیم ۱۹ گرم(۷ درصد) کربوهیدرات کل ۱۱ گرم(۴۴ درصد) فیبرغذایی ۰ گرم شکر ۷ گرم پروتئین ۳ درصد ویتامین A ۲ درصد ویتامین C ۵ درصد کلسیم ۱۲ درصد آهن
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.